الجمعة، 4 يناير 2019

حفظ المخبوزات ف علب صحيه

جيبتي قبل كده مخبوزات  نشفت منك تاني يوم؟؟؟؟ ؟
عملتي قبل كده بيتزا و فضلتي و اقفه ٣ ساعات و باظت بعد يومين 😢😢؟
عملتي كب كيك و جاتوه و كنتي فرحانه بيهم جدا و ب شكلهم و نشفوا منك ف التلاجه 🤔🤔
دي مشاكل المخبوزات معانا ف البيوت محدش كتير يعرف اننا عشان نحافظ على المخبوزات و َ الجاتوهات والبيتزا و الحلويات كمان محتاجين أساسيات لازم نعرفها عشان نحافظ عليها لمدد طويله و تفضل طازه و طعمها زي اول مره كلناها
ودي خطواط لازم نمشي عليها عشان نحافظ على أكلنا و كمان منرميش اكل تعبنا ف اننا نعمله 

  • اول ما تطلع المخبوزات من الفرن هنسيبها ساعه لحد ما تبرد خالص
  •  هنكون مجهزين علب صحيه مصممه عشان حفظ المخبوزات و من اكتر الماركات اللي هتساعدنا هي لوك اند لوك و اللي حجمها كبير عشان يشيل كميات كويسه تكفينا مده طويله 
  • التورت َ الجاتوهات طبعا لازم تتشال ف التلاجه و عشان تفضل برضه ف التلاجه طازه لازم نقطعها قطع صغيره 
  •   او لو تورته ليها شكل مثلا ومش عاوزين نبوظه ب التقطيع هندور على علب ليها شكل التورته مدوره أو مربعه و بتكون برضه bpa free و صحيه كمان
بالمناسبه👆👆 ف ماركه لتسويه المخبوزات اكتر من رائعه ف تصميمها و ألوانها و أشكالها المختلفه الماركه اسمها "جوارديني" و نازل منها كمان موديلات خبز و حفظ ف نفس الوقت و دي بعض أشكالها و صورها


جوارديني ماركه إيطالي من اشهر ماركات الخبز ف إيطاليا مصنوع من ماده خام خاليه تماما من ماده pfoa الضاره
كمان سمك الصواني مش سميكه خالص عشان تضمن وصول الحراره بطرق متساويه و كمان مفيش حاجه تتحرق داخل الصواني   . 

  • لازم ناخود بالنا أن العلب لما تتحط داخل التلاجه لازم الغطاء يكون مقفول و محكم عشان نضمن عدم دخول الهواء ََ عشان تفضل طازه . 
  • السر ف اننا نحافظ ع المخبوزات انها متتعرضش خالص لأي هواء أو ميكروبات  ممكن تأثر فيها ف تخليها تبوظ على طول . 
و تفتكرو أن الغطاء يكون محكم  دي أهم خطوه عشان نضمن بقائهم طازه جدا لفترات طويله.
ضمان البلاستيك وأنه أمن تماما من ماده bpa أو ماده pfoa اجعلوهم من أساسيات التعامل مع العلب البلاستيك و احنا و ضحنا قبل كده ازاي نتأكد أن العلب أو الزجاجات اصليه و أمنه تماما على صحتنا .
كده هتعملو اللي انتو عاوزينه كله و هتستمعتوا كمان ب اكل كل المخبوزات و الحلويات َ  و انتو متطمنين انها هتفضل معاكوا طازه لحد ما تخلصوها ب الف هنا .