- هي أيام معدوده لازم نعمل جدول مميز العباده فيها من ختم قرءان و صلاه تروايح و عبادات و للأسف كتير من ستات البيوت نص اليوم ف رمضان عندهم بيضيع ف الأكل..
- قررت أن احنا مختصر وقت الطبيه ف رمضان ب اننا هنحضر معظم اكلات الشهر العظيم و هنحفظها ف الفريزر و ف علب صحيه وقبل الفطار ب وقت قليل هنطلعها للتسويه على طول .
دي خطواط بسيطه و سهله التحضيرات ممكن تاخود وقت مننا لكن هتوفر علينا و قت كبير جدا ف الشهر العظيم اننا نتفرغ العباده و ف نفس الوقت أكلنا يكون جاهز و لذيذ كمان..
ودي بعض الوصفات أو الأفكار اللي ممكن تتبعها قبل حلول الشهر الكريم ب ايام قليله😍😍
اولا: اللحم المفروم
معظم وصفات اللحم المفروم اللي بنعملها بتكون أساسها اننا نتبل اللحمه المفرومه
الطريقه :
نحضر👇
بصي مفررم ناعم جدا
ملح
فلفل اسود
طماطم مهروسه و دي ف بعض الوصفات مش كلها
ثم👇
ف بوله أو عجان هنحط كل كميه اللحمه المفروم و معاها البصل و الملح و الفلفل هيتم خلطها جيد جدا لحد ما تكون جاهزه.
- ف حاله اننا عاوزين نعمل كفته مشويه ف هناخود كميه مناسبه من الكميه اللي عندنا و نعملها صوابع و نرصها ف علب الطعام الصحيه و اتكلمنا عن ماركتهم قبل كدا
- ف حاله اننا عاوزين نعمل كفته بانيه هنحضر جزء من الخليط اللي احنا عملنا و نعمله صوابع و بيتم تتبيله ف بيض مخفوق و دقيق هنحط كل صباع لحمه مفرومه ف الدقيق ثم البيض الخفوق المضاف ليه ملح و فلفل ثم بقسماط و بنفس الطريقه اللي فاتت هنرصها ف علب بلاستيك صحيه .
- ف حاله اننا عاوزين نعمل اي حاجه فيها لحمه مفرومه و بشاميل مثلا ف هنشيل باقي اللحمه المفرومه ف العلب دي بدون تشكيلها صوابع أو غيره .
ثانيا :الفراخ الصحيحه
خلطات الفراخ الصحيحه سهله و بسيطه
- طبعا هيتم تنضيف الفراخ كويس جدا جدا و نتأكد من خلوها من أي زفاره
- هيتم تقطيع قطع الفراخ حسب الرغبه و دي بعض الأفكار المناسبه للحفظ
الطريقه
نحضر 👇
بصل مفروووم
ملح
فلفل
بيض
بقسماط
دقيق
جزر
كاتشب
مايونيز
طماطم مهروسه
ثوم بودر
بصل بودر
بيتم استعمالهم ف خلطات متنوعه زي دي 👇👇
- بعد تنضيف الفراخ جيدا هيتم وضعها ف التتبيله ( رش ملح و فلفل ثم الدقيق ثم البيض ثم البقسماط ) و حفظها ف العلب الصحيه ف الفريزر.
- هيتم سلق قطه الفراخ اولا ودي خطوه مهمه و بيتم تتبيلها بالخليط( الكاتشب و المايونيز ودا اختياري ثم الدقيق ثم خليط البيض ثم البقسماط) بيتم ترتيبها ف العلب الصحيه و تطلع على القلي على طول .
- لو حابه تتبلي الفراخ بعد السلق ب ملح و فلفل فقط للتشويح ع الزيت فقط لازم يتم سلقها الأول جيدا.
ثالثا :الفراخ البانيه
الفراخ البانيه ليها طرق مميزه و كتيره الحقيقه و دي من اشهر الوصفات ليها العمليه و اللي تنفع للحفظ
طريقه البانيه العاديه
- بيتم تتبيل القطع البانيه ف البيض و الدقيق و البقسماط و حفظها بطريقه عاديه جدا ف العلب .
- طريقه الشورى ( بصل و طماطم و ملح و فلفل و ثوم بورد و بصل بودر) بيتم تتبيل قطع الفراخ فيها كويس و بيتم ترتبَيبها داخل العلب الصحيه..
- كوردون بلو مع تتبيله القلي العاديه هيتم حشو قطع الفراخ السميكه ب قطع بسطرمه و الزيتون وجبنه موزريلا وسلامي لو كان متوفر
يتم التأكيد على الحشو داخل كل قطع فراخ و بيتم حفظها داخل العلب الصحيه.
رابعا :الأسماك
الأسماك المقليه فقط بيتم تتبيلها( بالدقيق و الملح و الكمون و الشطه) و حفظها ف العلب الصحيه دا خل الفريزر.
خامسا :السوبيا
- بيتم التتبيل أيضا ب (الملح و الكمون و الليمون و الدقيق) طبعا بعد تنضيفها كويس جدا ودا تحضيرا للقلي فقط بيتم حفظها ف العلب الصحيه الخاصه بها.
- يمكن أيضا تنضيفها بدون إضافات نهائي لأفكار اكل تانيه بدون قليه..
سادسا:الجمبري
بيتم غسله جيدا و ترتبيه داخل العلب الصحيه بدون اي إضافات.
سابعا :الصلصات
- بيتم ضرب كميه طماطم كبيره ف الخلاط و تقسيمها إلى عصير طماطم بدون تسبيك
- صلصه بيتم تسبيكها قبل الحفظ بطريقه التسبيك العاديه..و ف الحالتين بيتك حفظها ف علب صحيه للسوائل
ثامنا :السمن و الزبده
- بيتم تحضيرهم و اعاده تسيحهم ع النار و جمعهم ف علب مخصصه لحفظ السمنه و الزبده لتكون بشكل صحي و ف نفس الوقت تكون سهله الاستخدام.
تاسعا:عسل الحلويات او الشيره
لتوفير وقت و جهد الحلويات بيتك عمل كميه كبيره من الشيره أو عسل الحلويات و بيتك حفظها ف علب سوائل خاصه بيها .
عاشرا: مكسرات الحلويات
بيتم تحضيرها و طحنها و جعلها جاهزه للحشو دي خطوه مهمه جدا بالنسبه لعشاق الحلويات و بيتم حفظها ف علب صحيه أيضا .
بيتم تحضيرها و طحنها و جعلها جاهزه للحشو دي خطوه مهمه جدا بالنسبه لعشاق الحلويات و بيتم حفظها ف علب صحيه أيضا .
الحادي عشر :صواني الرقاق باللحمه المفرومه
من الصواني الجاهزه اللي ممكن تعملها و نحفظها ف الفريزر و تبقى جاهزه ع الطهي على طول .
من الصواني الجاهزه اللي ممكن تعملها و نحفظها ف الفريزر و تبقى جاهزه ع الطهي على طول .
الثاني عشر الخضروات :
بيتم سلق جميع الخضروات اللي ممكن طبخها ف المطبخ (بسله . باميه.. جزر . فاصوليا..) بيتم ساقها نص سلق ليس سلق كامل و بيتم حفظها ف الفريزر لأطول وقت .
كده حاولنا نجمع ليكو أفكار مميزه لتحضيرات طعام رمضان و لو عندكو اي افكار تانيه ياريت تشاركونا بيها.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق